Best of 2018

Best of 2018

 

Musiikki on makuasia, mutta omasta mielestä 2018 oli harvinaisen surkea vuosi uuden musiikin kannalta. Tuli kyllä aktiivisesti kuunneltua satoja uutuus levyjä mutta kun ei nappaa niin ei nappaa.

Vanheneminen on just sitä kun kuuntelet enemmän ja enemmän niitä vanhoja levyjä ja Radio Helsingin aamushow on mieluisampi vaihtoehto kuin omilta Spotify listoilta löytyvä tuore musa aamuisin. Varsinkin kännäys musan ja aamukahvi musiikin välillä on hyvin suuret erot. En myönnä olevani nostalgikko tai muuten vain “too old to rock´n roll”.

 

 

Levyt

Levy kuin levy pitäisi kuunnella aina levynä, ei vanhan suosikkibändin uutena levynä. Vuoden suurin pettymys oli Turbonegron Rock´n roll machine. Ei se noloudessaan yllä ihan Metallican Lulun tasolle, mutta melkein. Monelta vanhalta suosikkibändiltä tuli uudet levyt, mutta suurimman osan olisi voinut jättää tekemättä, mutta jotain edes vähän positiivista löytyi silti.

 

Top “10”

 

The Mistakes – Anti-Social Media. Ei se Pave Maijasen bändi vaan brittiläinen punk rock- bändi joka onnistui yhdistämään debyytti albumillaan eri punk tyylisuuntauksia toimivaksi albumi kokonaisuudeksi.

The Baboon Show – Radio Rebelde. Ruotsalaisbändin 10 kokopitkä kuulostaa siltä kuin 80- luvun alun Hanoi Rocks olisi värvännyt Wendy O.Williamsin laulajakseen ja Mike Ness olisi sanoittanut kappaleet.

Lasten Hautausmaa – III. Melankolista suomirockia soittavan kouvolalais bändin kolmas kokopitkä lunastaa kaikki odotukset ja kestää kuuntelemista aina uudelleen ja uudelleen, satoi tai paistoi.

Brass Against – Brass Against. Yleensä cover levyt ovat kuuntelematta paskaa, mutta brassbändi-sovitukset ja Sophia Ursulan rautainen ääni herättää vaihtoehto hitit taas uudelleen eloon.

Puhelinseksi – Mitä meistä tänne jää? Rovaniemeläisen bändin musiikissa yhdistyy Leevi and Leavings ja Dead Moon, mitä muuta bändiltä voisi toivoa.

 

Keikat

Henkilökohtaisesta huonosta rahatilanteesta johtuen, ei tullut paljon keikoilla pyörittyä. Meno oli kova Kova Ajon lauantai iltapäivä keikalla Kurvittaressa, käsittääkseni ensimmäinen ja viimeinen punk keikka kyseisessä baarissa kun baarin pitäjät & kantikset eivät diganneet liian täydestä baarista lauantai-iltapäivänä. Likainen Etelä räppäsi tyylillä Roihuvuoressa. Kivesveto Go Gon keikalla Lepiksessä pääsin laulamaan muun yleisön mukana “Äiti hei mua saatana kutsuu” – biisiä. Mantar laittoi kiertopullon kiertoon Tuskan keikallaan ja sain siitä hölät. Jaya The Cat keikka oli ihan törkeän kova pitkän kuuman kesän huipentuessa.

 

Nähdyt bändit 2018

1)  24.2 Angry Adults & Kova Ajo @ Lepakkomies Helsinki

2)  2.3 Sininen Kondomi & Geenivirhe @ Lepakkomies Helsinki

3)  7.3 Sur-rur & Pää Kii @Tavastia Helsinki

4)  9.3 Räjäyttäjät, Perseenpyyhkijät & Miettiin  @Lepakkomies Helsinki

5) 13.4 Yleiset syyt & Maailmanloppu @Lepakkomies Helsinki

6) 20.4 Renttu ja Jämät, Loose Prick & Kivesveto Go Go @Lepakkomies Helsinki

7) 21.4 Babys Blood, Silver Speed & Kova Ajo @Kurvitar Helsinki

8) 5.5 Asa & Band @ My Hani Pub & Club Helsinki

9) 11.5 Nuoret Sankarit & Flippipuisto @Lepakkomies Helsinki

10) 18.5 Petos, Etelän Vetelät & Kakezi UsuM & Likainen Etelä @Hard Rock House Helsinki

11) 7.6 Jenny Woo(CAN) @Sir Oliver Helsinki

12) 28.6 Prinssi Jusuf @Henrys´s Pub Helsinki

13) 29.6 Tribulation(SWE), Mantar(GER) & Dead Cross(US) @Tuska Helsinki

14) 21.7 Huolet ja Murheet & Puhelinseksi @Lepakkomies Helsinki

15) 28.7 Varjot & M.O.R.A. @Lepakkomies Helsinki

16) 11.8 Likaiset Pikkarit & Geenivirhe @Lepakkomies Helsinki

17) 15.8 The Pistones & Jaya The Cat(US/HOL)@On The Rocks Helsinki

18) 21.9. Rue Morgue @Lepakkomies Helsinki

 

 

Kappaleet

Ei omasta mielestä mitään tulevaa suurta klassikkoa ilmestynyt, mutta joitakin kivoja kännäys kappaleita.

 

Top “10”

Likainen Etelä – Tullaan kyliltä pt.2

Lasten Hautausmaa – Onnellinen Hullu

The Baboon Show – Radio Rebelde

The Mistakes – That´s What You Get

Ydinperhe – Pummilla

Etelän vetelät – Taloudellinen ahdinko

Spiders – Like a Wild Child

 

Vuoden 2018 kohokohdat soittolistan muodossa 

2019

Tulevista levyistä ei mitään käsitystä, mutta Agents & Ville Valo vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ehkä menen Tuskaan yhdeksi päiväksi ihan tavan vuoksi. Therapyn?, Flogging Mollyn & Cockney Rejectsin keikat kiinnostaisi kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *