Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? & Karkkipäivä – On the Rocks 12.2.2016 Helsinki

Saapuessani paikalla vähän vaille kymmenen, oli jo pientä jonoa Mikonkadulla sijaitsevan On the Rocksin alakertaan, kun joku kymmenen ihmistä oli päättänyt tulla samaan aikaan. Lippu maksoi kahdeksan euroa ja narikka siihen päälle kolme euroa. Puolityhjä alakerta, jonosta huolimatta. On the Rocksissa tulee käytyä vain silloin kuin siellä on mielenkiintoisia keikkoja, eli kerran pari vuodessa korkeintaan.

Ensimmäisenä bändinä esiintyi keskisuomalaislähtöinen, sittemmin Helsinkiläistynyt orkesteri nimeltään Karkkipäivä. Ei ollut minulle entuudestaan millään tavalla tuttu, enkä kerennyt tutustua millään tavalla yhtyeen materiaaliin internetissä. Ovat levyttäneet kaksi pitkäsoittoa joista viimeisin Jos Päijenne viskiä ois vuodelta 2014.

Hieman säikähdin bändin aloittaessa kun tajusin heidän soittavan kantri vaikutteista hillbilly musiikkia, jonka suurin ystävä en ole. Laulavat suomeksi. Bändin laulajana on energisen oloinen nainen joka heitteli karkkeja yleisöön, niin makean himoinen en ole että olisin poiminut lattialta karkkeja. Bändin soittajilla oli keikan aikana useita soittimia aina läskibassosta viuluun, joita he vaihtelivat eri kappaleisiin.

Energinen setti punk asenteella ja lauloivat muun maissa saatanasta. Sopii hyvin nousuhumalaan, ei ollenkaan huono bändi.

 

Koko illan aikana paikalle saapuneiden keski-ikä oli arviolta noin plus 25-vuotta ja sukupuolijakauma oli aika 50/50, mutta aavistuksen enemmän naisia.

En ole koskaan nähnyt Jane Fondan aerobic vhs:sää, enkä ollut ennen nähnyt viimeisimmän vuoden aikana kovaa hypetystä saanutta Kouvolalaista Have You Ever Seen Jane Fonda Aerobic VHS?:ssää.

En tiedä mitä Kymijokeen laitetaan, mutta Kouvolasta on viime vuosina tullut useita varteenotettavia ja minunkin mieleisiä bändejä kuten Kivesveto Go Go, Lasten Hautausmaa ja nyt viimeisimpänä nämä Janefondat.

janefondat_levynkansiJanefondien depyttilevy Teenage Sweetheart julkaistiin syksyllä 2015. Ei ihan alkuun avautunut, mutta jotakin koukkuja Janefondien musiikissa kuitenkin on, ja ne pakottivat toistamaan levyä uudelleen ja uudelleen spotifystä. On tämä hyvä, prkl kova. Tammikuulla ostin vinyylin.

Yleisöä ei ollut hirveästi lisääntynyt bändin aloittaessa. Mukavasti porukkaa, pääsin melkein lavan eteen. Bändi on trio johon sisältyy rumpali, kosketinsoittaja-laulaja ja laulaja-basisti. Keikka oli ehdottomasti hyvä ja tunnistin useamman kappaleen, mutta jotenkin rutiini keikan oloinen. Ehkä Janefondat eivät jaksaneet syttyä parisataapäisen Rocksin yleisön edessä ihan täysille tai sitten minä olin jo liian kännissä. Ehkä tämä bändi on kovimmillaan Tavastialla tai suurilla festivaali lavoilla jonne ura heidät vie. Vähintään Roskilden kakkoslavalla tämä bändi tulee esiintymään tulevina vuosina. Tulen käymään bändin keikalla uudelleenkin.

 

 

 

Lähteet:

Karkkipäivä

Janefondat ja Janefondat

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *