Kovisteluiltamat vol 8 – Bar loose 5.2.2016 Helsinki

Gray State, Last Drop, M.O.R.A. & Brawl Between Enemies.

kovisteluiltamat_julisteKahdeksatta kertaa järjestettävä Kovisteluiltamat piti järjestää alun perin Hyvinkään Jalostamolla edellisten Kovisteluiltamien tapaan, mutta jostain minulle  tuntemattomasta syystä se siirrettiin Helsinkiin ja Bar Looseen. Itse huomasin tapahtuman M.O.R.A.n fb-sivuilta.

Ensimmäisen bändin soittoajaksi oli ilmoitettu kello 21.00 joten saavuin paikalle vailla yhdeksän. Kun asuu Kalliossa niin Helsingin keskustan Annankadulla sijaitsevaan Bar Looseen ei kyllä tule muuten lähdettyä, ellei siellä ole joitain mielenkiintoisia bändejä. Omalla asuinalueella kyllä riittää baareja joista saa järkevän hintaista kaljaa. Joku sankari jättää takin narikkaan, poken laittaessa takkia narikkaan sankari katoaa. Hämmentynyt poke kyseli ”Oliks se narikkalapun jättäjä jonkun kaveri”, kukaan ei tunnusta. Seitsemän euron sisäänpääsyyn sisältyy narikka ja kaljakin maksaa noin 5€, eli ihan tolkun hinnat. Paikalla on joku 50 henkeä, joka on ihan hyvin perjantai alkuillasta.

Illan aloittaa Tampereelta tuleva Gray State. Soittajien tullessa lavalla siirryn itsekin lähemmäksi lavaa baarin takaa. Musiikin alkaessa pari henkilöä aloitti villin moshauksen jossa jalat ja kädet käyvät melkein katossa. Bändin laulaja ei halua esiintyä lavalla, hän on laulaa mieluummin yleisön joukossa. Moshaajien lisääntyessä noin viiteen päätän siirtyä suosiolla taaemmaksi lavasta, kun en halua maiharia otsaani. Ihan jees bändi, semmosta menevää hooceetä.

Jonkin verran väki lisääntyy koko ajan, mutta ei tainnut olla paikka loppuunmyyty kokoa iltana. Suurin osa keikoille saapuneista oli noin 25-vuotiaita, bändi paitoihin ja huppareisiin pukeutuneita henkilöitä joilla on runsaasti tatuointeja. Muutama selvästi vanhempi ihminen oli myös saapunut iltamiin.

last_dropToisena bändinä oli debyytti keikkansa tekevä Last Drop joka on juuri julkaissut myös demo/ep:n Burning bridges. Viisihenkisessä bändissä on kaksi laulajaa jotka laulavat vuorotellen. Keikan alussa toinen laulaja toivottaa kaikki tervetulleiksi, paitsi natsit saa painua vittuun tältä keikalta. Väkeä oli selvästi enemmän kuin ensimmäisen bändin aikana. Jään suosiolla taaemmaksi seuraamaan keikkaa ja väkivaltaista moshausta. Menevää hooceetä tämäkin. Keikan jälkeen röökipaikalla oli tungosta ja ihmiset olivat hyvässä nousuhumalassa.

 

 

mora-kaksiTänä iltana Looseen tulon syynä oli M.O.R.A. jonka olen nähnyt aiemminkin. Omistan kaksi M.O.R.A. t-paitaa ja bändi molemmat julkaisut. Ensimmäisen kerran näin bändin lokakuussa 2013 Helsingin Henry´s pubissa Helsinki music marathonissa, jossa oli saman illan aikana esiintymässä myös Kuningasidea. Keikan jälkeisenä aamuna kävelin Compat Rock Shop levykauppaan ostamaan bändin debyytti levyn. Bändi on ehtinyt kiertämään jo jonkin verran Eurooppaa ja on menossa tämän vuoden elokuussa kiertueelle Saksaan, Ruotsiin ja Tanskaan. Viimeisin julkaisu Halveksunnan aika viime vuodelta. Vihaista hardcorea kahdella naislaulajalla, soundaa vanhan liiton hooceeltä tuorein maustein. Bändin musiikista on tullut joskus mieleeni Pantera ilman kitarasooloja ja nopeammin soitettuna. Energinen setti. Itsekkin innostun heiluttamaan lettiä duunarin arjesta kertovan Jaksaa jaksaa biisin aikana. Bändillä tuntui olevan hyvä fiilis, ja yleisökin innostui hyppimään lavalta. Illan paras.

 

 

bbeViimeisenä oli saksalaisbändi Brawl Between Enemies joka on julkaissut ainakin yhden levyn Pure Rawness:n viime vuonna. Bändillä oli hoocee tyyliin kaksi laulajaa, kitaristi ja rumpali. Bändin fb-sivun mukaan heillä on kyllä basistikin, mutta hän ei nyt ollut jostain syystä Suomessa mukana. Helsingin jälkeen bändi oli menossa seuraavana päivänä Lappeenrantaan keikalle. Ihan jees, mutta kun edellinen bändi oli niin kova niin ei tämä voi olla kovempi. Bändi oli myös aavistuksen raskaampaa laulun osalta kuin illan muut bändit. Yleisö tykkää.

 

Kokonaisuutena hyvin onnistunut tapahtuma. Kaikki bändit oli hyviä. Porukkaa mukavasti, mutta ei liikaa. Lipun hinta kohdillaan ja kalja aavistuksen halvempaa kuin muutamassa suuremmassa Stadin keikkapaikassa. Jos järjestäisin klubikeikkoja itse, niin M.O.R.A. olisi aina illan viimeinen esiintyjä. Bändi on tällä hetkellä niin kovassa iskussa että, heidän jälkeensä esiintyvän bändin pitäsi olla vähintään Rytmihäiriö, Kvelertak tai Napalm Death, jos meinaa olla kovempi esiintyjä.

Oli aamulla herätessä kovis olo.

 

Lähteet:

Kovistelu iltamat    Gray State    Last Drop    M.O.R.A.    BBE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *