Levynurkka 15 – Spiders – Killer Machine

 

 

Ruotsalaisbändi Spidersin kolmas albumi sisältää toimivaa 70-luvulta soundaavaa rock´n rollia. Göteborgissa 2010 perustettuun bändiin kuuluu muusikoita, jotka ovat vaikuttaneet/vaikuttavat mm. Whitchraftissa, The Deadheadsissa ja Big Kizz -bändeissä. Kitaristi ja laulaja ovat aviopari.

Bändin musiikista tulee vahvasti mieleen Ruotsin retrorockin tämän hetken ykkösbändi Blues Pills, niin musiikin kuin naislaulajan puolesta. Laulaja Ann-Sofien ääni ei tosin ole niin vahva ja moniulotteinen kuin Blues Pillsin Elin Larssonin, mutta hyvä se on silti. Kyllähän ruotsalaislaulajat ovat aina osanneet ääntää englantia lähes ärsyttävän täydellisesti, kun nyt miettii vaikka ABBAa tai Roxettea.

Levyn kovimpia raitoja ovat alkupään AC/DC:n mieleentuova Swan Song, mukaansa tempaavat riffit omaava Dead Or Alive ja pientä hittipotentiaalia uhkuva Like A Wild Child, jonka kertosäe jää väkisinkin soimaan päähän.

Yksi Länsinaapurin 2010-luvun lupaavimmista rockbändeistä lunastaa odotuksia, mutta kliseisesti ilmaistuna: Se jokin puuttuu vieläkin.

 

Kenelle: Blues Pillsin ja Rival Sonsien faneille

Tilanteeseen: Kun haluat juosta kaduilla kuin ”Wild Child”

Arvosana: 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *