Levynurkka 17: Brass Against – Brass Against

Levynurkka XX: Brass Against – Brass Against

 

 

Brass bändillä tarkoitetaan bändiä, josta löytyy perusbändi soittimien lisäksi myös erilaisia messinkisiä puhallinsoittimia eli erilaisia torvia kuten vaikka trumpetti ja pasuunaa. Brass bändit ovat ehkä joillekin tuttuja New Orleansiin sijoittuvista tv-ohjelmista, kuten vaikka HBO:n Tremestä.

New Yorkissa tukikohtaansa pitävä Brass Against on bändi kollektiivi, jonka kiertue kokoonpanoon kuuluu yli 20 muusikkoa ja laulajaa. Puolet pienemmällä porukalla levycreditit kuittaavan kokoonpanon debyyttilevyllä löytyy sovituksia lähinnä Rage Against The Machinen biiseistä, mutta on sillä myöskin coverit Audioslavelta, Living Colourilta ja Run The Jewelsiltä.

Parhaiden levyltä erottuu edukseen laulaja Sophia Uristan ääni. Se kuulostaa siltä kuin Zack de la Rochan sielu olisi valloittanut Lauryn Hillin ruumiin. Mikä soundi tuosta laulajasta lähteekin. Ihan meinaa tulla tippa linssiin kun se on niin hyvä.

Yleisesti ottaen cover-levyt ovat kuuntelematta paskaa, mutta nämä Brass-sovitukset herättävät kyllä levyltä löytyvät rockin klassikot uusiin ulottuvuuksiin ja tekevät kunniaa alkuperäisille.

 

Kenelle: Ysärin lapsille ja nuorille

Tilanteeseen: Kun olet fyysisesti aikuinen ja kaipaat nostalgiaa

Arvosana: 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *