Levynurkka vol 1 – Stoneria, Punkabillyä, Ska Punkkia, Punkkia & Klassista rokkia

Levyarvioissa Red Fang, The Living End, The Interrupters, Hullut Päivät ja Airbourne

 

Red Fang – Only Ghost

 

Amerikkalaisen Stoner Rock yhtyeen neljäs levy. Humoristisilla kaljanjuonti ja nörttien kiusaamis videoilla huomiota herättänyt bändi, jatkaa edellisten levyjen linjoilla, vaikka tällä levyllä on muutama hidastempoisempi kappale joiden aikana meno hieman lässähtää. Varsinkin Spotifyn deluxe version kaksi bonus raitaa on turhia.

Levy on ihan suhkot onnistunut kokonaisuus jossa ei ole mitään yllättävää. Kovimmat kappaleet ovat ovat ennen levyn julkaisua ilmestyneet maistiaiset Flies & Shadows. Ei huono, mutta ei yllä aivan kahden ensimmäisen levyn tasolle.

Perus Stoner Rockia.

Kenelle: Stoner Rockin ystäville.

Tilanteeseen: Perjantai alkuilta.

Arvosana: 

 

 

The Living End – Shift

 

Australialaisen Punkabilly trion seitsemäs albumi, jossa biisien tempo on selvästi rauhoittunut yhtyeen alkupään levyihin verrattuna.

Levy ei oikein avautunut ensimmäisellä kuuntelulla, vaan vaati useamman kuuntelukerran. Bändin aikuistuminen kuuluu varsinkin Keep on running kappaleessa, joka tuo mieleeni Manic Street Preachsersin hittibiisit. Ei haittaa. Levyn villimmeistä kappaleista tulee taas mieleen Therapy?.

Brittipoppia muutamalla rokkaavammalla kappaleella.

 

Kenelle : +30-vuotiaille

Tilanteeseen : Työmatka musiikkia keski-iän kriisiin

Arvosana :  

 

 

 The Interrupters – Say It Out Loud

 

Ska punkkia Los Angelesista. Rancidin Tim Armstrongin johtamalle Hellcat Recordsille levyttävän bändin parin vuoden takainen debyytti levy oli mielenkiintoinen, joten ennakkoon odotukseni oli korkealla toisen levyn suhteen.

Bändin laulaja Aimee Interrupters on ehtinyt tekemään uransa aikana myös Alternative pop soololevyn syntymä nimellään Aimee Allen. Lisäksi hän on tehnyt biisejä b-luokan Hollywood leffoihin ja on myöskin esiintynyt neljän jakson verran Kauniissa ja Rohkeissa vuonna 2000.

Muutaman kuuntelukerran jälkeen levy rupesi avautumaan paremmin ja kun sanoituksiin perehtyi enemmän niin levystä sai paljon enemmän irti. Avausbiisi By My Side kertoo siitä kun ollaan tunnettu kaverin kanssa liian pitkään ja nyt tuhansia oluita myöhemmin, ollaan taas tässä ja tätä tämä on. Aina ja ikuisesti ja mikään ei muutu. OIOI!

Kritiikkiä yhteiskunnan epäkohtiin ja valtavirta tv-kanavien aivopesua kohtaan. Joissain lyriikoissa myös viitataan pikkukylän meininkiin, joka on itselleni niin tuttua. Helppo samaistua.

Menevää ska punkkia elämänkatkuisilla lyyrikoilla.

Kenelle : Rancidin faneille ja Ska Punk ihmisille.

Tilanteeseen : Autolla ajelu ja perjantai-ilta.

Arvosana:

 

 Hullut Päivät – Halvat Huvit

 

Muut harrastukset jäädä saa, kun viina alkaa maistumaan. Sitä pitää tehdä mikä kiinnostaa” alkaa Reiska niminen biisi joka kertoo ilmeisesti jostain legendaarisesta paikallisesta sankarista.

Tampereelta tuleva Hullut Päivät soittaa hyväntuulista 1-2-3-4 punkkia ihmiselon arjesta kertovilla lyyrikoilla.

Kesä Keskelle Talvea kertoo omalle asunnolle jumittumisesta kesken talven, jossa siivottomuudesta syntyy oma DIY hiekkaranta. Patterit täysillä ja uikkarit päällä tuijotetaan lamppua josta syntyy kesä keskelle talvea.

Levyn ykköskappale on Ämpäripuolue, jonka lyriikoissa tiivistetään yksi Suomalaisten suurimmista typeryydestä viime vuosina. Ei kun vaan ämpäri jonon päähän, kun saa ämpärin ilmaiseksi.

Systeemi ei toimi biisinä Hiekkakylpyjä Kirkkomailla muistuttaa siitä, että kaikki me vielä joskus kuollaan.

Ei turhia biisejä, nopella tempolla 16 kappaletta joissa ei sössötetä turhahanpäiväisyyksiä.

Kenelle : Kaljaan meneville duunareille

Tilanteeseen : Perjantai-ilta

Arvosana : 

 

 

 Airbourne – Breaking` Outta Hell

 

Australialaisen köyhän miehen AC/DC:ltä kuulostavan bändin ensimmäinen levy oli loistava, kaksi seuraavaa olivat paremman puutteessa kuunneltavaa tasapaksua rock´n rollia.

Haluaisin niin tykätä tästä, mutta neljäs levy jatkaa kahden edellisen linjoilla entistä huonompana. “YAUUUUU, We play very hard rock`rolllll”. Levyn kaikki kappaleet ovat yhtä ja samaa biisiä rock´n roll kliseisellä lyyrikoilla. Lähes yhtä tylsää kuin Michael Monroen kolme viimeisintä levyä. Mutta bändillä on takanaan iso koneisto joka puskee tätä neroutta kaikille ja näillä mennään. Muutaman kappaleen introlla on yritetty saada jotakin erilaisuutta biiseihin, mutta sitten kun laulaja Ryan O´Keeffe avaa turpansa niin ollaan taas samassa pullataikinassa.

Tämän levyn kappaleet ovat parhaimmillaankin huonoja. Ehkä bändin viides levy tulee olemaan tämän bändin Back In Black, mutta hyvin todennäköisesti se lopullinen läpimurto stadion keikkoineen jää saavuttamatta.

 

Kenelle : Klassisen Rockin ystäville

Tilanteeseen : Joudut duunissa kuuntelemaan radiosta

Arvosana : 

 

 

 

Arvosteluasteikot 1-6 jossa 1 on heikoin ja 6 korkein. Kaikki levyt löytyy Spotifystä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *