Levynurkka vol 10 – Kitty, Daisy & Lewis – Superscope

 

 

Roots ja retrorokkiin pop-elementtejä sekoittavan Lontoolaisten Durhamin sisarusten neljäs albumi. Muusikko vanhempien jälkeläisten elämä on ollut lapsuudesta alkaen musiikin täytteistä, kun kotoa on aina löytynyt kaikki mahdolliset soittimet banjosta ukuleleen. Luultavasti noin vuosina 1989-1993 syntyneistä multi-instrumentaali lahjakkuuksista vanhin, eli Daisy, viihtyy parhaiten pianon ääressä. Keskimmäinen Lewis kitara kaulassa ja kuopus Kitty rumpujen takana. Laulamista vuorotellaan ja livetilanteissa soittimia vaihdellaan lennosta.

Bändi on aiemmilla levyillä yhdistellyt toimivasti mm. Bluesia, swingiä, R&B:tä, countrya, rockabillyä ja rock´n rollia. Bändi ei diggaa alkuunkaan käyttää tietokoneita musiikkinsa äänittämisessä, vaan kaikki äänitetään omalla studiolla käyttäen vintage laitteistoa. Bändin aiemmista julkaisusta löytyy myös savikiekko versiot.

Kitty, Daisy & Lewis on yksi 2000-luvun suosikki bändeistäni, mutta tämä levy kokonaisuudessaan heikko. Musiikillisesti bändi tuntuu olevan hukassa kuin Frodo ilman sormusta. Superscope kompastuu liian moneen hidasdastempoiseen soul biisiin jatsi torvineen. Levyn ainoat onnistuneet kappaleet ovat Black Van ja Down On My Knees, jossa on pientä hittipotentiaalia. 

 

 

Kenelle: 50- ja 60-luvun Soul faneille

Tilanteeseen: Retroiluun

Arvosana: 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *