Levynurkka vol 11 – Klimax, Foo Fighters & Prophets of Rage

 

Levyarvioissa Vanhan Liiton Suomi punkkia, Nirvanan rumpalin bändin viimeisin ja Prophets of Ragen debyyttilevy.

 

 

Klimax – Ääri/Päät

 

Pieksämäellä 80-luvun alkupuolella perustettu bändi ehti levyttää uransa alkutaipaleella muutaman demon, jotka päätyivät saksalaisen Aasel-Recordsin toimesta 84-85 nimiselle levylle vuonna 2004. Sittemmin bändin jäsenet  ovat Hesalaistuneet ja ehtineet vaikuttaa mm. Atom Heartissa ja The Fucking Worldissa.

Bändihommat ei ole ikinä niin yksinkertainen homma kuin voisi kuvitella, sillä 35 vuotta vanhan bändin ensimmäinen virallinen albumi näki päivänvalon kesällä 2017.

Levyllä vierailee mm. Laman Epe ja Rue Morguen Lari. Klimaxin musiikista tulee vahvasti mieleen jo edellä mainittu Lama(etenkin Epen laulamat rallit).

Sanoitukset ottavat sopivasti kantaa yhteiskuntaan ja maailmaan epäkohtiin, mutta eivät sorru liialliseen ruikuttamiseen. Myöskin vanhenemisen mukana tulevaa itsetutkiskelua löytyy mm.  Vanhan punkkarin sanakirja nimisestä biisistä. Omaksi suosikiksi levyltä nousi Kallio biisi Linjalla.

Punkkarit vanhenee, mutta ajatukset ei. Hienoa, että ei jäädä kotiin itkemään paskaa maailmaa, vaan puretaan pahoinvointi musiikkiin ja se julkaistaan kaikkien iloksi.

 

Kenelle: Vanhan Liiton punk diggareille

Tilanteeseen: Kun Kolmatta linjaa, ei enää löytynytkään

Arvosana: 

 

  

 

Foo Fighters – Concrete and Gold

 

Levyn kansi kertoo jo kaiken. Nirvanan rumpalin rockbändin ties monesko albumi. Itselleni on ollut suuri mysteeri, mikä tämän bändin suuren suosion takana on? Bändillä on mielestäni noin viisi kelvollista kappaletta, joihin kyllästyy viimeistään kolmannella kuuntelukerralla ja lopuista kappaleista ei ole mitään mainitsemisen arvoista.

Meillä jokaiselle on paikka ja rooli tässä maailmassa, mutta suurimmalla osalla ihmisistä se mikä se on ei selviä koskaan. Big D:en paikka olisi rumpujen takana ja rooli olisi sellainen missä turpa pysyy kiinni. Siinä hommassa hän oli hyvä. Rumpalina Nirvanan entinen rumpali on kyllä varmaan pätevä edelleenkin, mutta biisintekijänä ja kitaristi-laulaja keulakuvana aivan väärä mies.

Kivaa ja ystävällistä musiikkia valtavirta radiokanaville ja Danko Jonesin ja The Rasmuksen faneille sisältävä levy on hajuton, mauton ja väritön. Ei särmää, ei koukkuja eikä terävyyttä. Levyn inspiraation lähteenä on ollut todennäköisesti bändin aiemmat levyt. Kolme kuuntelu kertaa riitti mainiosti. Jatkossa tämän bändin tuotokset jätän suosiolla kokonaan väliin.

 

 

Kenelle: Itseään kusettavalle keskiluokalle

Tilanteeseen: Aikuiseen makuun

Arvosana: 

 

 

 

 

Prophets of Rage – Prophets of Rage

 

Yhdysvaltalainen demokratia on helppo kuvailla. Vallassa ovat aina samat kaksi puoluetta, huono ja huonompi, joiden riveistä valitaan presidentti. Presidenttiehdokkaat ovat aina paska ja paskempi. Tosin Obama oli vähemmän paska ja Trumppi on taas umpipaska.

Vapaan maailman nykyinen johtaja Trumppi on innoittanut suuren joukon muusikoita tekemään protestilauluja, joista ehkä vakuuttavin on Prophets of Rage.

Rage Against The Machine, Cypress Hill ja Public Enemy muusikoista koostuvan bändin debyyttilevy kuulostaa tietysti herrojen edellisiltä bändeiltä, joilta on napsittu albumille jokaisen kokoonpanon parhaita puolia. Parhaiden kovalla volyymilla toimiva albumi sisältää sopivasti säröistä alternative kitarointia, tylyä kone soundia johon päälle toimivat räpäytykset.

Hankala sanoa, että tavoittaako tämän rap rock bändin propaganda kaikkia Trumpin vihaajia, mutta kyllä se jossain tuo määrin lohtua näihin synkkiin aikoihin.

 

 

Kenelle: Räprokkareille ja Trumpin vihaajille

Tilanteeseen: Kun paha maailma masentaa

Arvosana:

 

 

 

 

 

Arvosteluasteikot 1-6 jossa 1 on heikoin ja 6 korkein. Kaikki levyt löytyy Spotifystä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *