Levynurkka vol 6 – Mastodon, Booze & Glory ja Miraculous Mule

Levyarvioissa Sludge jyrä Mastodon, streetpunk bändi Booze & Glory ja blues trio Miraculous Mule

 

Mastodon – Emperor of Sand

 

Tuhannen ja yhden riffin amerikkalaisbändin seitsemäs levy. Progressiivista sludge metallia soittava Mastodon on genrensä arvostetuimpia ja suosituimpia, mutta silti bändin musiikki on liian monimutkaista kuunneltavaa satunnaiselle radion kuuntelijoille.

Edellinen levy Once More ´Round the Sun oli paljon helpommin lähestyttävä aiempiin levyihin nähden ja se toi todennäköisesti bändille uusia kuulijoita, mutta aiheutti mielipahaa bändin vanhojen fanien keskuudessa ja Mastodonia syytettiin kaupallistumisesta.

Odotusten mukaisesti ja varmasti levy poukkoilee ylös alas kuin Linnanmäen Viikinkilaiva. Ensin sitä odottaa, sitten sitä hetken fiilistelee, sitten toteaa, että tässäkö tämä oli ja koko jutun on unohtanut viisi minuuttia myöhemmin.

Levy levyltä kohti vuoren huippua kohonnut bändi tuntuu jäävän siihen pisteeseen, että huippu on jo näkyvissä mutta se ei keksi miten se sinne pääsee. Vahvasti tuntuu, että vuoden 2006 albumi Blood Mountain jää bändin uran huipuksi, mutta ainahan sitä saa uusia levyjä tehdä.

 

Kenelle: Progressiivisen hevin ystäville

Tilanteeseen: Arkiaskareiden taustamusiikkia

Arvosana: 

 

 

 

Booze & Glory – Chapter IV

 

Lontoossa päämajaansa pitävä kansainvälinen Street ja OI-punk bändi, jonka jäsenet tulevat bändin www-sivujen mukaan Puolasta, Irlannista(juuriltaan), Italiasta ja Kreikasta.

Bändin neljäs levy alkaa Days, Month, Years nimisellä kappaleella joka kertoo bändin englanninirlantilaisen jäsenen isovanhempien tarinan, jossa he muuttivat 50-luvun alussa Lontooseen paremman elämän toivossa, tarkoituksenaan muuttaa joku päivä takaisin kotiin Dubliniin. Vuodet vierivät, Lontoosta tuli koti, kasvoi lapsenlapsia ja nykyään isovanhemmat makaavat mullan alla Lontoossa. Joitain onnistaa sen suhteen, että saavat asua elämänsä siellä missä ovat syntyneet, useimpia ei.

Life Is Gamble kertoo laulajan kokemuksista kokemastaan syövästä. Tauti on selätetty ja hänellä 85 prosentin mahdollisuus ettei tauti palaa. Kappaleessa kehotetaankiin elämään elämää täysillä nyt, koska huomenna voi olla liian myöhäistä.

Simple nimisessä kappaleessa on hyvin tarttuva kertosäe, josta varsinkin loppu “There´s are no hope for me” jää soimaan päähän

Tavallisen ihmisen elämästä kertova Chapter IV:stä tulee musiikillisesti  mieleen enemmänkin amerikkalainen punkrock  kuin perus OI-punk. Pienenä miinuksena on se, että suurin osa levyn kappaleista kuulostaa liian samalle.

 

Kenelle: Duunareille

Tilanteeseen: Viikonloppu

Arvosana: 

 

 

Miraculous Mule – Two Tonne Testimony

 

Brittiläisen bluesrock trion toinen kokopitkä levy rokkaa rosoisen synkästi.

Kokeneiden pitkän linjan muusikoiden bändistä tulee musiikillisesti mieleen sielukas ja vanha blues New Orleansista, johon on istutettua vaikutteita Detroitin proto-punk bändeistä ja 90-luvun psykedeelisesta stoner rockista.

Kymmenen kappaleen kokonaisuudesta parhaiden edukseen erottuu levyn kolmas biisi Sound Of Summer, josta tarttuvan melodian lisäksi “while the city burns and cool kids bleed” kohta lyriikoista jää soimaan hyvin päähän. Where Monsters lead kappaleen inspiraation lähteenä on toiminut tämän päivän maailmanpoliittinen tilanne suurine johtajineen.

Harvemmin näin hyvän kuuloiseen ja useamman melodiakoukun sisältävään retrorokkailuun törmää.

 

Kenelle: Blues ja retrorock ihmisille

Tilanteeseen: Sateinen päivä

Arvosana: 

 

 

 

 

 

Arvosteluasteikot 1-6 jossa 1 on heikoin ja 6 korkein. Kaikki levyt löytyy Spotifystä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *