Levynurkka vol 7 – Anti-Nowhere League – League Style

Miltä kuulostaa kun pitkän linjan punkrokkarit levyttävät cover levyn vanhoista reggae kappaleista. No skapunkilta tietysti. Kun oma reggae tietämys ja tuntemus rajoittuu lähinnä Jimmy Cliffin ja Bob Marleyn suurimpiin hitteihin, niin luulin alunperin että kaikki kappaleet ovat bändin omia, mutta ovatkin 60-70-luvulla pinnalla olleita reggae kappaleita.

Jamaikalais siirtolaisten mukana sumujen saarelle rantautunut ska/reggae musiikki on ollut 70-luvulta alkaen suosittua underground musiikkia mm. Eri nuorison alakulttuurien keskuudessa ja musiikkityyli on käynyt myös valtavirrassa ja sitä on otettu jonkin verran vaikutteita muihin genreihin kuten punkkiin. Skapunkin tunnetuin edustaja lienee ollut The Clash. Nyky bändeistä suosituimpia Brittein saarilla ovat mm.  Sonic Boom Six ja The Skints.

So What hitistään tutun Anti-Nowhere Leaguen cover levy yllättää positiivisesti, mutta silti levyltä on hankala poimia yksittäistä tähden lentoa. Sateisena päivänä levy ei toimi yhtään, mutta aurinkoisina päivinä uppoaa kuin kylmä olut.

 

Kenelle: Rennon skan ystäville, joille reggae klassikot eivät ole tuttuja

Tilanteeseen: Puistomusaa auringonpaisteeseen

Arvosana: 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *