Levynurkka vol 8 – Rancid – Trouble Maker

 

 

90-luvun puolivälissä …..And Out Come the Wolves levyllä läpimurron tehneen Kalifornialaisen ska punk bändin yhdeksäs albumi.

Trouble Maker alkaa lupaavasti ja levyn vahvimpia kappaleita ovat ekat kolme biisiä, joista varsinkin pienestä ja epätodennäköiseltä näyttävästä mahdollisesta elämän suunnan muutoksesta kertova Ghost of a Chance tempaa mukaansa.

Totuttuun tapaan Tim Armstrong ja Lars Frederiksen laulavat säkeistöjä vuorotellen ja kertosäkeet hoilataan yhdessä. Kuitenkin kun suurin osa levyn kappaleista on tehty samalla kaavalla eli biisi alkaa Larsin introlla, viimeistään kertosäkeessä mainitaan biisin nimi, tokan kertsin jälkeen Larsin soolo sitten vielä kerran kertsi ja se on siinä. Pientä erilaisuutta tarjoaa rento ska biisi Where I’m Going  ja AC/DC:ltä kuulostavalta riffillä alkava Bovver Rock and Roll. Levyn raskain biisi on This is Not the End, joka erottuu selvästi levyn muista biiseistä.

Virkeä ja energinen levy, joka jossain määrin potkii ja räyhää, mutta Trouble Makerin tasapaksuus puuduttaa useamman kuuntelukerran jälkeen ja Time Bombin tai Ruby Sohon kaltainen hittibiisi levyltä puuttuu.

Kenelle: Amerikkalaisen Punk rockin ystäville

Tilanteeseen: Nuoruuden haikailu

Arvosana:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *