Night Birds & Acid Runs 18.4.2016 Kuudes Linja Helsinki

Maanantai ilta, kello 19.24. Olisi kyllä väsyttänyt. Jos olisin mennyt pitkälleen niin olisin varmaan nukkunut aamuun asti, mutta tuli ostettua jo maaliskuun alussa 16.50€ maksava lippu ennakkoon. Kun täytin 30, niin sen jälkeen on tullut huomattavasti vähemmän keikoilla viikolla käytyä, kun vanha ei jaksa ja tarvitsee 7 tunnin yöunet.

Hämeentiellä tuulee niin että meinaa pää irrota. Saapuessani paikan edustalle hieman ennen kahdeksaa, oli yhtä tyhjää kuin Hakaniemen metroaseman liiketiloissa. Kaksi tyyppiä oli röökillä. Sisällä oli jo kuitenkin joku 50 henkilöä. Osa oli hieman maistissa, suuremmalla osalla oli taas se “huomenna duuniin”-ilme. Hanabisse 5,50 ja aika kusenmakuista väljähtynyttä paskaa kalja oli.

Kuudes Linja avattiin ehkä vuonna 2005 Itäiseen kantakaupunkiin osoitteeseen Hämeentie 13. Sisäänkäynti tosin on ovelasti Kaikukatu 4 sisäpihalla, joka sekoittaa usein ensimmäistä kertaa paikalle saapuvaa. Paikka sijaitsee niin sanotussa Elannon korttelissa, jossa on ollut aikoinaan Elannon hallinto- ja varastokiinteistöjä. Nykyään siellä on Kuudennen Linjan lisäksi mm. Hipstereiden Mekka eli Siltanen bar, joku mainostoimisto, Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitos ja monia muita isompia ja pienempiä yrityksiä.

 

Lämppärinä oli Acid Runs niminen orkesteri, jonka tiesin ennakkoon nimeltä. Bändissä soittaa tyyppejä, jotka ovat vaikuttaneet eri Kallio bändeistä. Jotenkin 14 Kalliossa vietetyn vuoden jälkeen tuntuu että, aina samat tyypit soittaa kaikissa Kallio bändeissä. Bändi on trio, joka soittaa punkki vetoista rock & rollia.

Lämppäri aloitti noin 20.15. Laulu ei kuulunut ekoissa biiseissä. Night Birdsin jätkistä muutama kävi hetken kuuntelemassa lavan sivustalla, mutta ei tainnut napata. Yksi hyvä kitarasoolo, ja yksi hyvä kitara intro, mutta aika sekava kuva bändistä jäi. 16 minuuttia keikka kesti. Suhteet on ainakin kunnossa, kun pääsevät lämppäämään jenkki bändiä.

 

Väki lisääntyi koko ajan hieman, mutta ei tainnut olla loppuunmyyty koko iltana. Edellisen kerran juuri samassa paikassa elokuussa 2014 Suomessa vierailleen Night Birdsin keikka oli loppuunmyyty. Tuo keikka oli ihan prkl kova.

 

2009 perustettu ja New Jerseyn kotipaikakseen ilmoittava Night Birds on ehtinyt levyttää kolme albumia joista viimeisin Mutiny at Muscle Beach viime vuodelta. Itse törmäsin bändiin alun perin Vive le Rock-lehden kautta joskus 2013.

20.58. Isot pojat tuli lavalle näyttämään mitä on rock and roll, ja sen kyllä huomas. Ihan kuin olisi katsonut Dead Kennedysin live pätkiä youtubesta, mutta sitten havahduin tähän hetkeen. Bändin laulaja muistutti esiintymis tyyliltään jotenkin Jello Biafraa ja Napalm Deathin laulaja Barneytä. Hän tykkää myös pureskella mikin johtoa ja köyttää sen aina välillä päänsä ympärille, ja jokin pakkomielle hänellä oli heiluttaa hysteerisesti kättään koko ajan. Kaksi-kolme kappaletta kovalla sykkeellä, pienet välispiikit ja sitten taas muutama kappale. Jossain spiikissä laulaja innostui kertomaan että tykkää jalkapallosta ja on tosi urheilumies. Joku huusi eturivistä “You mean Soccer?”, jolloin laulaja katsoi huutajaa pahasti kaksi sekuntia silmiin ja sanoi “Don’t ever say that S-Word”, ja pyöritteli päätänsä vihaisena. Basisti yritti keventää tunnelmaa jotenkin tyyliin “Niin, teillähän täällä Euroopassa on ihan oma jalkapallo, kuin meillä U.S:ssa”. Laulaja sadatteli S-wordia, sitten taas soitto jatkui.

Jenkeissän on kiellettyjen sanojen kulttuuri joista puhutaan vain etukirjaimen perään liitettynä -wordina. Tunnetuimmat tällaiset sanat ovat N-word ja L-word, jotka viittaavat vähemmistöjen haukkumanimiin.

Born to Die in Suburbia sai aikaan illan ensimmäisen ja viimeisen biitin pyörimään. Noin 40 minuuttisen keikan päätteeksi vielä ensimmäisen levyn biisi “Paranoid Times” ja se oli sitten siinä.

Bändin kappaleet nyt ei kyllä ole mitään maata mullistavia, mutta monella suomalaisella bändillä on vielä pitkä matka vastaavanlaiseen live esiintymiseen. Keikka olisi ollut varmaan ihan erilainen perjantai iltana, kun yli puolet yleisöstä oli suhkot selvinpäin.

Kotona 21.56. Kolme kaljaa juoneena. Kyllä kiitän ja ylistän Kuudennen Linjan viikko soittoaikoja. Saisi ottaa Tavastia ja Nosturi oppia siitä että, pääbändi aloittaa sunnuntai-torstai keikat aina viimeistään ysiltä.

Monelle “eikeikoillakäyvillä” ihmisillä on se kuva, että keikoilla juodaan aina pää täyteen, mutta ei se niin mene. Hyvästä live musiikista voi nauttia myös selvinpäinkin. Ehdottomasti olen Night Birdsin seuraavallekkin Suomen keikalle tulossa, mikäli sellainen joskus ilmaantuu.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *