Pöhinää Hakaniemen rannassa – Ravintolalaiva Wäiskin uudenvuoden bileet

Atomirotta, Pitsanaama, Lopunajan mies & The Pistones

Hakaniemen rannassa sijaitsevassa ravintolalaiva Wäiskissä järjestettiin perinteiset uudenvuodenaaton bileet. Tänä vuonna laiva oli lastattu punkilla, räpillä ja indie rockilla.

Useana vuotena on tullut ennekin samassa paikassa vuodenvaihde vietettyä sekavissa juhlatunnelmissa.

2008 suutuin punkrock-bändi Anal Thunderille, kun he coveroivat Oasiksen Wonderwallia. Olin kuulemma ensin kitissyt aiheesta, että Oasista ei saa raiskata ja sitten suuttunut lopullisesti ja lähtenyt kotiin mököttämään.

2012 taisin lähteä parin bändin jälkeen himaan kun tuntui, että olin liian kännissä. Päätin kotiin menomatkalla oikaista vielä jostain Sörnäisten rantatien ja Hämeentien välissä olevaa pihaa pitkin. Yhtäkkiä havahduin olevani polvia myöten lumessa. Aamulla ihmettelin miten ilta oli mennyt niin kännissä, sitten tajusin että olin juonut vajaan työviikon päätteeksi pohjina 15 kaljaa ja puoli pulloa punkkua, niin ymmärsin humalukseni.

2015 laivan yläkerran esiintymistilan ilmastointi ei toiminut ja joku oli ajanut ilmoille niin hirveät pierut, että meinasi oksennus lentää ennen Pää Kiitä. Edellä mainitun bändin esiintyessä sain vielä jonkun kaljat päälleni, jonka jälkeen läksin himaan paita märkänä ja kaljan raikkaana.

Eli tosi tosi hurjia iltoja.

Perjantaiset suojakännit päällä olin paikan päällä 21.30. Aika hiljaiselta näytti alkuun, kun ruumassa oli ehkä joku viisi ihmistä lisäkseni. Hiljalleen alkoi muutakin porukkaa saapumaan paikan päälle. Kuusi euroa maksanut olut oli suhkot juotavaa.

Ensimmäisenä bändinä oli punk-ikoni Teemu Bergmanin viimeisin viritys Pitsanaama, joka soittaa Bergmanin vanhojen bändien, Kakka-Hätä 77 & Kytänsoittajien, kappaleita folkmaisella otteella. Duona esiintynyt kokoonpano aloitti Elämä on huora klassikolla, jonka jälkeen tuli muutama muu Kakkis biisi ja sen jälkeen Kytänsoittajilta ainakin Töölö palaa ja kuolee. Yllätys coverina tuli Riki Sorsan Haaveissa vainko oot mun? Kun on tullut aikoinaan nähtyä ja kuultua KK77 yli kymmenen kertaa livenä räkäisenä punk bändinä, niin ei nyt oikein jaksanut sytyttää nämä rauhalliset versiot. Suomi festivaaleilla pikkulavan aloitus bändinä lauantai darrassa voisi toimia.

 

 

 

 

 

Yläkerran lavalla esiintyi Lopunajan mies niminen orkesteri, jota yritin ennakkoon kuunnella kotona spotifystä, mutta ei avautunut sitten ollenkaan. Siihen nähden yllätyin, miten kova bändi olikin livenä. 70-luvulta soundaava rokkia päivitettynä 2010-luvulle. Lopussa tuli raju rokki boogie, naiset sekoili ja äijät bogoili.

Lol This Is England leffasta Chelsea kampauksella

Kävin kesken Lopunajan miehen keikan hakemassa uuden kaljan, vaikka joku kauniskasvoinen  ns. Chelsea kampauksella varustettu blondi tyttö yritti estää liikkumiseni, eikä meinannut millään päästä ohitseen.

En juttele vieraille tytöille, jos olen juonut alle kymmenen kaljaa. Siitä seuraisi vain kadotus, jonka seurauksena heräisin viiden vuoden päästä jossakin Vantaan lähiössä sijaitsevassa kaupungin kämpässä tämän naisen vierestä lauantaiaamuna siihen, kun kolmevuotias lapsemme hakkaa minua pehmolelulla päähän aamulla kello seitsemän aikaan. Sitten siitä viimeistään kello kymmeneksi koko perheen kera Ikeaan ostamaan uusia keittiökalusteita, kun nykyiset kaksi vuotta vanhat kalusteet ovat väärän väriset uusiin keittiökaappeihin nähden. Illalla olisi Turbonegro Tavastialla, mutta en voi lähteä kun sunnuntaiaamuna on kuopuksen vauvauinti.

Pääsinpäs karkuun tuolta naispaholaiselta. 15 kaljan jälkeen yleensä kaikki naiset kiertää kaukaa, ja saan olla rauhassa baarissa ja elää ikuista nuoruutta.

 

 

 

 

Seuraavana ruumassa esiintyneen Helsinkiläisen punkrock-bändi The Pistonesin olen nähnyt useamman kerran livenä ja bändin vuonna 2013 ilmestyneen Eyes over the City levyn muistan kuunelleeni, mutta bändin nerokkuus ei ole itselleni avautunut. Bändi oli iskussa ja rokkasi ihan kelvollisesti.

 

 

 

Kello 23 jälkeen aloitti yksi Suomen viime vuosien ahkerimmista keikkailioista ja tämän hetken kovimmista live-esiintyjistä, eli Atomirotta. Notkeasta Rotasta irrottautunut kolmikko aloitti Notkea Rotta lainalla Pöhinää. Hima taas alkaa olla jo sen verran tuttu biisi kaikille, että sen kertosäkeen osaa aika moni ulkoa, mikäli on yhtään bändiä kuunnellut. Kappale tulee jäämään elämään uusille sukupolvillekkin.

Yhteislauluun tuli itsekin osallistuttua ja heiluttelin käsiäni muun yleisön mukana. Hetkittäin tuntui koko yläkerta tärisevän pomppivien ihmisten toimesta. Porukkaa oli niin paljon paikalla, että jäin suosiolla taaemmaksi. Hittibiisi Aurinkoon jälkeen vielä yhteislaulua Hima taas kertosäkeen muodossa ja bändi kiitteli kuluneesta vuodesta ja toivotti hyvät uudet vuodet kaikille.

Tämän jälkeen oli hyvä mennä laivan kannelle katsomaan uudenvuoden ilotulitusta. Hirveä pauke, voi koira parkoja. 

Seuraavana esiintymisvuorossa olleena Hunters meni kokonaan ohi ja viimeisenä olleen Riston esiintymisestä olin ottanut valokuvia, mutta en kyllä muista mitään artistin/bändin esiintymisestä.

Joskus kolmen maissa olin kotona halailemassa vessanpönttöä ja viimeinen sammutti valot heti perään.

Kokonaisuudessaan onnistunut tapahtuma. Ei turhaa jonottamista, ei liikaa ihmisiä. Bändit oli iskussa ja akustiikka kohdallaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *