Se bändi jolla on se Woman kappale – Wolfmother The Circuksessa

Wolfmother @The Circus & The Vibrators @Lepakkomies 2.9.2016, Helsinki

Toista kertaa Suomeen saapuva Wolfmother esiintyi Helsingin The Circuksessa syyskuun ensimmäisenä perjantaina. Edellinen keikka Provinssirockissa(nykyinen Provinssi) 2011 jäi historian kirjoihin järjestäjien katkaistua bändiltä virrat ennen encorea liian pitkäksi venyneen keikan johdosta. Virtojen katkaisu oli hämmentänyt bändiä, ärsyttänyt yleisöä ja aiheuttanut someraivoa.

Perjantai, kello 17. Lepakkomiehen terassilla ei tarennut enää lyhythihaisella paidalla, syksy tekee tuloaan. Vuoden paras aika.

Syksy etsii mua eikä oo paikkaa mihin mennä pakoon.

Syksy etsii mua ja jokainen varjo on kuolema

Yksi Kallion parhaita puolia on istua terassilla Hesarin tai Vaasiksin varressa ja seurata ohimenevää ihmismassaa. En tiedä voiko missään muualla Suomessa nähdä yhden tunnin aikana vastaavanlaista elämän sykettä johon sisältyy mm. Rokkareita, kravatti pellejä, hoppareita, sekakäyttäjiä, punkkareita, lastenrattaita työntäviä äitejä, muslimi huntuisia naisia, hipstereitä, bändäreitä, raksa äijiä, kiekko urpoja, aasialaisia vaihto-oppilaita, biledanejä, taiteilijoita, vanhanliiton juoppoja, pikku piripäitä, lapsiperheitä, hevareita, vanhuksia kauppareissulla, avohoitopotilaita, polttariporukkaa, diilereitä, mustalaisia ja romanikerjäläisiä ja meitä silmälasipäisiä musatyyppejä joilla on aina joku bändi t-paita päällä.

Wolfmotherin aloitusajaksi oli ilmoitettu 21.30 joten lähdin paikan päälle noin 45 min ennen keikan alkua. Baarin ulko-oven edustalla röökätessä, joku tuli kauppaamaan ylimääräistä lippua keikalle 20 €. Hätäisenä ihmisenä olin ostanut jo keväällä lipun keikalle ettei ehdi liput loppua, joten jouduin kieltäytymään tästä tarjouksesta. Tapahtuman FB-eventissä oli myös lippuja runsaasti tarjolla järkevään hintaan.

The Circus ei ole minulle Hesan suosikki keikkapaikka, koska siellä esiintyvien bändien lipun hinnoissa on aina se 10 € Circus lisä. Eli jos vastaavat bändit esiintyvät muualla Hesassa niin lipun hinta on noin 30 € ja Circuksessa taas 40 €. Ja olut maksaa 7€, eli aina vähän ennen keikan alkua paikalle  ja keikan loputtua helvetin äkkiä pois. Äänentoisto on kyllä kohdillaan ja lavalle on hyvät näkö yhteydet eri puolilta baaria.

Lämppärinä oli Blanko. Nimeltä tuttu, jonkun biisin kuuntelin netistä. Ei iskenyt. Pari kappaletta ehdin bändiä nähdä ennen kuin he lopettivat. Ei napannut, jotain alternative rockia kait?

Miesvoittoinen yleisö oli noin 30-vuotiasta tai vanhempaa. Pienenä enemmistönä parrakkaat ja pitkätukkaiset miehet joilla on musta bändihuppari.

Wolfmotherin vuonna 2005 julkaistu debyyttilevy Wolfmother oli itselleni ilmestymisensä aikaan 2000-luvun kovin rock levy. Elettiin aikaa kaiken maailman emogoottipoppareiden, suomiräppäreiden ja Teräsbetonin musiikin keskellä, joten nopeatempoista perinteistä rock’n’rollia soittava bändi oli tervetullut uusi tuttavuus.

Bändin kaksi seuraavaa levyä muistan kuunelleeni, mutta ei niissä ole mitään mainitsemisen arvoista.

Bändihän lopetti jo kertaalleen vuonna 2008 soittajien ajautuessa erimielisyyksiin, mutta lyhyen tauon jälkeen bändi palasi uusitulla kokoonpanolla jossa oli alkuperäisjäsenistä vain laulaja-kitaristi Andrew Stockdale. Joidenkin lähteiden mukaan Stockdale potki muut pihalle bändistä ja tämänkin jälkeen rumpalit on vaihtunut tasaisin väliajoin.

Australialaisbändi julkaisi neljännen levynsä Victoriousin viime kevättalvella. Ennakkoon sinkkuna julkaistu Gypsy Caravan antoi lupauksia uudesta auringon noususta pimeiden vuosien jälkeen. Ihan jees levy.

Rapakon takana heinäkuussa legendaarisen Guns N’ Rosesin lämppärinä toimineen bändin Euroopan kesä kiertueen viimeinen keikka oli kyseessä.

Retrorokkia soittava Wolfmother aloitti ajallaan. Taustajulisteena oli uusimman levyn kansi. Kolmantena kappaleena tuli maailman suurimmasta mysteeristä eli naisesta kertova hittibiisi Woman. Mölisin kappaleen muiden mukana. Setti jatkui ensimmäisen levyn kappaleilla, kunnes tuli uusimman levyn Mustalais karavaanista kertova sinkkubiisi. Sitten tuli taas biisejä siltä ensimmäiseltä levyltä. Keikkaa oli kulunut noin tunti kun tuntui että olen saanut keikalta kaiken mitä olen tullut hakemaan. Just hyvä kun setti koostui ensimmäisen levyn kappaleista täydennettynä tuoreilla kappaleilla.

 

Metrolla Sörkkään. Lepiksessä oli esiintymässä brittiläinen punk bändi The Vibrators. 40-vuotias juhlakiertueella oleva bändi oli saman viikon aikana ehtinyt esiintyvä jo Turussa ja oli seuraavana päivänä menossa vielä Tampereelle.

Mean Idolissin räyhähätessä vielä lavalla, Vibratorssin suomalainen basisti Pete oli myymässä lippuja alakerran lipunmyyntipisteessä. Lippu maksaisi 8€. Olin ennen terassille menoa nostanut 60 € käteistä. Siis kello 17 perjantai-iltana. Nyt oli kello 23 perjantai-iltana. Vitonen, kaksi euron kolikkoa ja kaksi 10 senttistä. Olin hirmu nolona, pitääkö automaatille juosta. Basisti Pete oli vaan, “ääh, kyllä se riittää, tervetuloa. Ei tää nii vakavaa oo”. Hieno mies tuo Pete. Kortilla kaljaa loppuilta. Käytän yleensä aina baarissa käteistä vastustaakseni isoveli valvoo maksukortti systeemiä.

The Vibrators on just semmosta hyväntuulista ja melodista punk rockia suurella tunteella. Koko keikka oli yhtä juhlaa. Mölisin ainakin Babe Baben mukana. Paljon oli porukkaa, joka koostui enemmälti punk rock tyypeistä kuin punk punk tyypeistä. Muutama plus 50-vuotiasta tyyppiä erottui  hyvin keikalle saapuneiden joukoista. Selvästi olivat tulleet katsomaan nuoruutensa suosikkibändiä. Mitähän minun mieleisiä bändejä on olemassa kun olen 50-vuotias. Ei varmaan mitään.

Viimeinen sammutti valot joskus kello yksi yöllä. Oli melkoinen Rock`roll ilta.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *