Tiger Army Tavastialla

Tiger Army  & Relentless @Tavastia 3.12.2016

 

Yhdysvaltalainen rockabillya, psychobillya ja punkrokkia yhdistelevä Tiger Army oli saapunut Euroopan kiertueensa myötä Suomeen kahdelle keikalle, joista ensimmäinen oli lauantai-iltana Helsingissä Tavastialla ja Euroopan kiertueen päätöskeikka olisi ollut seuraavana iltana Tampereella. Helsingin keikka myytiin loppuun jo paria kuukautta ennen tapahtumaa.

Viimeksi bändi on vieraillut Suomessa vuonna 2008, jolloin se soitti keväällä kaksi keikkaa Tavastialla ja myöhemmin kesällä vielä AnkkarokissaKeväällä viidennen levynsä julkaissut trio on ollut toiminnassa vuodesta 1996 alkaen, mutta alkuperäisjäsenistä on jäljellä vain laulaja-kitaristi Nick 13.

Tavastialle saavuttuani lämppärinä toiminut Joensuulainen punkabilly trio Relentless oli jo täydessä vauhdissa. 10-vuotta kasassa ollut bändi on julkaissut useamman levyn ja keikkaillut ahkerasti. Ihan jees.

 

 

Paikalle saapunut väki oli karkeasti arvioiden noin 25-50 vuotiasta. Rockabilly henkistä porukkaa oli luonnollisesti runsaasti paikalla. Ei kumminkaan tullut mitään keikka ähkyä liian tiivistä tunnelmasta, mitä joskus Tavastian loppuunmyydyillä keikoilla on ollut. Ennen pääbändin aloitusta ostin kaksi tuoppia kaljaa kerralla, ettei tarvitsen kesken keikan käydä uutta kaljaa jonottamassa ja otin paikan lavalta katsottuna oikealta yläkertaan menevien rappusten alapäästä.

Tiger Army ei ole pieni eikä suuri bändi. Liian yksinkertainen kantaakseen kulttimainetta ja mutta liian monimutkainen avautuakseen suurille massoille. Oman genrensä suosituimpia.

Heti yhdeksän jälkeen Tiger Army aloitti keikkansa uuden levyn alkusoitto Ad Victoriamilla jota seurasi Firewall. Tunnelma kohosi hiljalleen keikan aikana ja viimeistään Painin tärähtäessä soimaan tunnelma oli korkeimmillaan. Paikalle saapunut yleisö tuntui tykkäävän. Reilun tunnin bändi soitti.

 

Ihan jees keikka, mutta yhtä bändin suosituinta kappaletta eli Forever Fades Awaytä ei tullut, joka häiritsi minua suuresti, kun juuri tämän kappaleen takia tykkään bändistä.

Kokonaisuutena ihan kelvollinen keikka, mutta tuskin tulee henkilökohtaisesti uudelleen lähdettyä tätä katsomaan.

 

 

1 thought on “Tiger Army Tavastialla

  1. Mua harmirtaa, etten päässyt keikalle, kun bändi oli Tampereella. Tää on tosi hyvä bandi ja mun lempibiisi heiltä on, ”Rose Of The Devil’s Garden”. ”Forever Fades Away” on myös hyvä. Mun pitää pysyä paremmin kartalla, kun hyvät bändit tulee soittaan tänne. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *