Vuosi 2016 – King Dude, Autiosaari & Lepiksen keikat

Jotain mitä ei koskaan pitänyt tapahtua tapahtui. Axel ja Slash soittavat taas Gunnareissa ja tienaavat keikoistaan 5,5 miljoonaa euroa per keikka. Not In This Lifetime.

The Heartburns & Pertti Kurikan Nimipäivät lopettivat. PJ Harvey vieraili ensi kertaa urallaan Suomessa. Iggy Pop, Nekromantix, Tiger Army, NOFX & Metallica julkaisivat uudet levyt. Mm. David Bowie, Leonard Cohen ja Riki Sorsa siirtyivät taivaalliseen big bandiin. Suomi festareilla myydään lämmintä kaljaa kahdeksalla eurolla ja suurimman osan festivaali käviöiden mielestä se on kait ihan ok. Lämmin kalja.

 

 

Levyjen suhteen aika heikko vuosi. Mitään tulevaa klassikkoa en löytänyt, mutta joitakin kelvollisia levyä kuitenkin ilmestyi. Yleensä edellisen vuoden hyvät levyt löytää seuraavana vuonna.

 

Levyt top 10 

King Dude – Sex

Pixies – Head Carrier

Hullut Päivät –  Halvat Huvit

The Interrupters – Say It Out Loud

PJ Harvey – The Hope Six Demolition Project

Mantar – Ode to the Flame

Rhoda Dakar – Sings The Bodysnatchers

Bombus – Repeat Until Death

The Hillbilly Moon Explosion – With Monsters And Gods

Gojira – Magma

 

 

Biisi osastolta löysin useita uusia iloisia ralleja joita on kiva kuunnella varsinkin kännissä.

Kalliossahan pöyrii aina kesäisin katuporukoita päiväaikaan kannettavien musavehkeiden kanssa ja he yleensä huudattavat rammaristaan jotakin Toton Africaa tai vastaava. Loppukesästä he olivat innostuneet luukuttamaan Tuure Kilpeläisen Autiosaarta! Kyllä katuporukoilla on oikeasti hyvä musiikkimaku.

 

Biisit top 10

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani – Autiosaari

Huora – Kovia ja kiljua

Blues Pills – Lady In The Gold

Hullut Päivät – Ämpäripuolue

Biffy Clyro – Animal Style

Kova Ajo – Takaisin maalle

Lost Boots – Another Brick In The Wind

The Living End – Keep On Running

Nuoret Sankarit – Viikonloppufaija

The Interrupters – By My Side

 

Keikoilla tuli käytyä aika normaaliin tyyliin. Tuli nähtyä 131 bändiä livenä vuoden 2016 aikana, kun ei ole edelleenkään muuta elämää. Tuska ja Suomen kesän pahoinpitelemä Sideways olivat ainoat festivaalit joilla tuli käytyä.

Ydinperhe tuli nähtyä neljä kertaa ja Janefondat & Acid Runs kolme kertaa vuoden aikana. Lepakkomiehessä olin bändejä katsomassa 20 kertaa. Ei tarvitse kuin mennä alakerran tiskin eteen, niin saman tien saan Karhu III pullon käteeni. Kätevää kun ei tarvitse puhua baari työntekijälle. Elämäni saavutus.

Vanhuus ei tule yksin, kaksi kertaa piti lähteä keikoilta pois kesken kaiken kun rupesi väsyttämään jo ennen puolta yötä.

 

Keikat top 10

25.3 Pää Kii Nosturi Helsinki

18.4 Night Birds(US) Kuudes Linja Helsinki

14.5 Nekromantix(US/DEN) Virgin Oil Psychobilly Night Out Helsinki

17.6  PJ Harvey(UK)  Teurastamo Sideways 2016  Helsinki

1.7  Mantar(GER) Suvilahti  Tuska 2016 Helsinki

3.7 Gojira(FRA) Suvilahti  Tuska 2016 Helsinki

27.8 Acid Runs Lepakkomies Helsinki

12.9 Mondo Generator  Tavastia Helsinki

7.10 Master(US) Lepakkomies Meteliä maan alta Helsinki

22.10 The Heartburns Nosturi Helsinki

12.11 Huora Lepakkomies Helsinki

Hesan klubikeikoille ei meinaa väki löytää varsinkaan viikolla millään. Pari kertaa itsekin tuli todistettua lähes tyhjää Lepakkomiehen alakertaa keskiviikko ja torstai-iltoina ja Tavastian Mondo Generatorin keikkaa jossa oli joku reilut sata henkeä maanantai-iltana. On ylitarjontaa ja ihmiset ovat laiskoja liikkumaan viikolla minnekään ja plaaplaa. Ainakin Wallu Walpio onnistuu hommaamaan ihmisiä joka torstai jo 9-vuotta jatkuneelle Helatorstaiklubilleen ja bändit tai artistit ovat välillä todellakin “nevöhööd” osastoa jostakin Raisiosta tai Muhokselta, mutta porukkaa riittää aina.

Pienten bändien viikkokeikkojen avain olisi mielestäni: Ilmainen sisäänpääsy, edullinen kalja ja viimeinen bändi aloittaa viimeistään ysiltä.

 

Vuonna 2016 blogissa mainitut artistit soittolistana

  

Ainakaan tässä vaiheessa ei vuoden 2017 isojen bändien tulevat Suomen vierailut kiinnosta. Ulkomaille voisi GNR milloin vain lähteä katsomaan, mutta Suomeen en ikinä, kun tiedän miten huonosti järjestettyjä Live Nation Finlandin isot ulkoilmatapahtumat ovat. Niissä ei rupea kuin ärsyttämään. Muutamia mielenkiintoisia ulkomaan vieraita on Hesan klubeille kuitenkin tulossa, kuten Psychopunch ja Orange Goblin. Toivon mukaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella oleville festareille ei tule mitään mielenkiintoista, kun ei vaan jaksa enää lähteä esim. Joensuuhun festareille, oli siellä sitten mitä tahansa. 20-vuotiaan Tuskan ohjelma näyttää ainakin tällä hetkellä niin huonolta, etten tiedä pitäsikö itkeä vai nauraa. Kas kun eivät Nightwissä ole buukanneet.

Suurin jännitysmomentti vuodelle 2017 on se että tekeekö Oasis comebackin ja millä kokoonpanolla ja Pää Kiin tulevaisuus?

 

 

                                                        

                                                        

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *