Vuosi 2017 – Litku Klemetti, Monolord, Huora & Savo´s Song

Artikkelikuva: Remu & And The Hurriganes Kallio Block Partyssä

 

Vuosi 2017

 

Listauksen ja Excel-taulukkojen suurena ystävänä kokosin jälleen innoissani oman näkemykseni vuoden musiikillisista kohokohdista.

Eipä ollut varaa lähteä Gunnareiden Hämeenlinnan keikalle, joka oli ollut kuulemma ihan hyvä. Oasis-legenda Liam Gallagher vieraili Turussa, mutta eipä tullut sinnekkään vaivauduttua. Levyjäkään ei tullut ostettua juuri lainkaan, kun ei oikeen kehtaa maksaa mitään kolmea kymppiä jostakin vinyylilevystä, vaikka äänenlaatu olisikin paljon elävämpi kuin Spotifyssä. Jos bändiä tai artistia ei löydy netistä, sitä ei ei ole olemassa. Kumma kun esim. Svart Recordsin kautta julkaisevia ”pieniä”bändejä ei Spotify-miljoonat kiinnosta. Itsellä ainakin monet bändit unohtuvat kokonaan mikäli niitä löydy Spotifystä.

Rock ja heavy osastolta puuttuu uusi ja innokas tekijä sukupolvi, kun konkareilla se liekki on sammunut jo aikoja sitten, eikä ns. Isoilla bändeillä uuden musiikin tekemiseen tunnu olevan muuta motivaatiota kuin raha. Kotimaisen punkin vuonna 2007 alkanut uusi tuleminen on jossain määrin hiipunut, kun nuoret musiikilliset lahjakkuudet tekevät mieluummin räppiä tai muuta vastaava ja vanhat eivät enää jaksa vetää niin täysillä kuin ennen.

 

 

Levyt

 

Monelta suosikkibändiltäni tuli levy, mutta suurin osa niistä oli pettymyksiä. Omista kautta aikojen suosikki levyistä lähes kaikki on tehty kyseisten muusikkojen ollessa alle 40-vuotiaita, mutta vuoden 2017 top kymppi levyistä 7/10 on keski-iältään plus nelikymppisten tekemiä. Tuleviksi klassikoiksi voisi povata Litku Klemetin ja Huoran levyjä. Nämä kaksi albumia muistetaan vuosienkin päästä ja ainakin Juna Kainuuseen tulee näkymään 2010-luvun merkittävimpien kotimaisten julkaisujen listoilla joskus tulevaisuudessa. Ilahduttavaa oli Rancidin paluu juurille ja itselleni entuudestaan tuntemattoman The Midnight Ghost Trainin levy.

 

 

 

Top 10

 

Litku Klemetti – Juna Kainuuseen

The Midnight Ghost Train – Cypress Ave

Huora – Hukutaan paskaan

Dropkick Murphys – 11 Short Stories of Pain and Glory

Hasta La Vista Social Club – For The Greater Good

Tau Cross – Pillar of Fire

Miraculous Mule – Two Tonne Testimony

Rancid – Trouble Maker

Prophets of Rage – Prophets of Rage

Mastodon – Emperor of  Sand

 

 

 

 

 

 

Keikat

 

Henkilökohtaisesta heikosta taloudellisesta tilanteesta johtuen keikoilla tuli käytyä valikoiden, mutta suhkot normaalisti, vaikka aavistuksen on hiipunut tämäkin harrastus ja varsinkin ulkomaisten bändien keikoilla tuli vähemmän käytyä. Kesän ainut festarikokemus oli Tuska lauantai. Kokonaisuudessaan livenä tuli nähtyä 90 bändiä/artistia. Lepakkomiehessä tuli taas viihdyttyä 19 kertaa. Huora ja M.O.R.A. tuli nähtyä kolme kertaa. Doom metal bändi Monolord yllätti Orange Goblinen lämppärinä niin kovaa, että pääbändi ei tuntunut enää miltään lämppärin jälkeen. Myöskin rovaniemeläinen Puhelinseksi oli livenä aivan prkl kova.

 

Monolord Nosturissa

 

Top 10(Ei paremmuusjärjestyksessä)

 

1.4 Monolord(SWE) Nosturi Helsinki

2.6  Ghost World Lepakkomies Helsinki

10.6 Huora Tavastia Helsinki

1.7 Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus Tuska Helsinki

26.7  Rytmihäiriö Lepakkomies Helsinki

19.8 M.O.R.A. Lepakkomies Helsinki

9.9 Pää Kii Elmun Baari Helsinki

18.10 Puhelinseksi Bar Loose Helsinki

24.11 Huora Bar Loose Helsinki

16.12 M.O.T.O. Lepakkomies Helsinki

 

 

 

Kappaleet

 

Vuoden parhaat kappaleet löytyy aika pitkälti vuoden parhailta levyiltä, mutta muutama niistä osa on jo ilmestynyt vuoden 2016 puolella. Flippipuiston Vatos Locos Forever upposi kesällä kuin kylmä olut helteellä. Huoran ja Litku Klemetin levyiltä valitsin tämän hetken suosikit.

Jonas and I-bändin Savo´s song on päivitetty versio Savon maakuntalaulu Savolaisten laulusta. Baari-illan jälkeen, kun istuu yksinään koneella ja juo vielä sen yhden kaljan uudelleen ja uudelleen kappale tuo kallionsavolaiselle tipan linssiin. Vanha kalliolainen kansanviisaus sanoo että ”Kyllä pojan saa pois Savosta, mutta savoa ei saa pois miehestä”.

 

Biisit top 10

 

Flippipuisto – Vatos Locos Forever

Jonas and I – Savo´s song(feat. Marco Hietala)

Litku Klemetti – Tähtiyö

Huora – P.a.-Ska

Kaikkeus – Valo

Hasta La Vista Social Club – Back Home

Kitty, Daisy & Lewis – Down On My Knees

Dropkick Murphys – Paying My Way

Rancid – Ghost of a Chance

The King Blues – Heart of Lion

 

 

 

 

Vuonna 2017 blogissa mainitut artistit soittolistana

  

 

 

2018

 

Vuodelle 2018 ei ole musiikin suhteen kovin suuria odotuksia. Tulevan kesän tähän mennessä julkistetut ulkomaalaiset festivaali esiintyjät lähinnä huvittavat, paitsi Kuopiorockin Billy Idol kyllä kiinnostaisi. TikTakin comeback nyt ainakin on tulossa ja luulisin, että tekevät kotikaupungissaan Helsingissäkin keikan vaikka sitä ei ole vielä julkistettu. Ainakin Turbonegron, Lasten hautausmaan ja Have You Ever Seen Jane Fonda VHS?:sän levyjä kyllä odotan innolla. Toivon mukaan Helsinkiin eksyisi joku ulkomaalainen vanha suosikki bändi.

 

 

3 thoughts on “Vuosi 2017 – Litku Klemetti, Monolord, Huora & Savo´s Song

 1. Heips!
  Aloin edellisestä postauksesta sua seuraamaan kun uusia bändejä on kiva löytää, hyvin kirjoitettua blogia pidät.
  Olen asunut kimppakämpässä 2010 Tuntemattoman numeron bsistin kanssa vuoden, silloin Litkun ja Juhon ynnä muiden orkesteri oli jesufåglar ja tyyli proge, se kyllä kolahti, tämä nykyinen linja ei niinkää. Mutta olen onnellinen kun muusikoksi kouluttautuneet ihmiset oikeasti saavat aikaiseksi jotain luovaa ja elättävätkin sillä itsensä, hienoja muusikoita.
  Rokkiosastolla oli juu surkeaa, löysin sentää turkulaisen Blue eyed sonin, Zepukat ovat ikisuosikkejani joten juureva roketti toimii aina, uskon että tästä orkasta vielä kuullaan. Onko sulta ohi sellinen bändi kuin Raveneye (taas silmä;D)? Ep ja yksi kokopitkä julkaistu ja kiertänyt isojen nimien lämppärinä, hyvässä nosteessa, käypästä trio-lätkettä, maailmaan mahtuu aina yksi hyvä perusrockorkka;D Toimii! niin ja tsekattavissa Tavalla tulevaisuudessa, en nyt muista pvm.

  Hyvää uuttä vuotta ja keep on rockin’ in daa free world;)

  1. Joo tuo Litku Klemetti jakaa aika paljon mielipiteitä, mutta ainakin ovat siinä onnistuneet että kaikki vähänkään musiikkimaailmaa seuraavat tietää sen nimeltä, tykkää siitä tai sitten ei.

   RavenEyen nerokkuus ei kyllä ole itselleni avautunut, mut luulisin että livenä vois olla kova?

   Jos Zeppelin henkinen musiikki toimii niin kannattaa käydä livenä katsomassa helsinkiläinen The Empire Strikes. Vähän taitaa vielä bändi etsiä tyyliänsä ja saisivat minun mielestä jättää löysemmän materiaalin soittamatta ja keskittyä siihen mikä parhaiden luonnistuu eli perus rokken roll, https://www.youtube.com/watch?v=BvRCwkxhrJ0&feature=youtu.be

 2. Hei!
  jos 2018 saattaa näyttää ei-niin-lupaavalta uuden musan kannalta niin kannattaa katsoa pintaa syvemmälle. Englanninkielisistä rock-bändeistä kannattaa ehdottomasti tsekata Blue Eyed Sons, jos yhtään viisarit osottaa Zeppelinin ynm. suuntaan. Hard Action kannattaa myös käydä tsekata livenä. Suomenkielisen rockin ja punkin osalta kannattaa tutustua Lama-ajan Lapsiin, Siniseen Kondomiin, Ruandaan ja Geenivirheeseen, kaikki noi on panostanut hyviin biiseihin ja viel parempaan livemenoon, oikeesti raikkaita ja uusia tuulia jo hieman hiipuneeseen meininkiin mistä mainitsitkin kirjoituksessas. Käy tutustumassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *